МЕТОД ТА АВТОМАТИЗОВАНИЙ ЗАСІБ ВИМІРЮВАННЯ ГУСТИНИ РОЗЧИНУ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ПРОЦЕСУ КРИСТАЛІЗАЦІЇ У ВАКУУМ-АПАРАТАХ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ЦУКРУ

Автор(и)

  • Петро Гончарук ПрАТ “Красилівський цукровий завод”
  • Валерій Мартинюк Хмельницький національний університет https://orcid.org/0000-0001-5758-4244
  • Богдан Гончарук Хмельницький національний університет

DOI:

https://doi.org/10.31891/2219-9365-2022-72-4-13

Ключові слова:

метод вимірювання густини розчину, контроль процесу кристалізації, технологічний процес виробництва цукру

Анотація

В роботі на основі проведеного аналізу методів вимірювання густини розчину для контролю процесу кристалізації у вакуум-апаратах при виробництві цукру визначено, що існуючі методи характеризуються недостатньою точністю та автоматизацією технологічного процесу. Запропоновано новий метод та автоматизований засіб вимірювання густини розчину для контролю процесу кристалізації у вакуум-апаратах при виробництві цукру, який характеризується високою точністю та можливістю автоматизації технологічного процесу. Пропонується не прямий метод вимірювання густини розчину, який полягає в вимірюванні висоти стовпа рідини двома різними способами: вимірювання висоти стовпа рідини манометричним методом та вимірювання висоти стовпа рідини ємнісним датчиком.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.12.2022

Як цитувати

Гончарук, П. ., Мартинюк, В. ., & Гончарук, Б. . (2022). МЕТОД ТА АВТОМАТИЗОВАНИЙ ЗАСІБ ВИМІРЮВАННЯ ГУСТИНИ РОЗЧИНУ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ПРОЦЕСУ КРИСТАЛІЗАЦІЇ У ВАКУУМ-АПАРАТАХ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ЦУКРУ. MEASURING AND COMPUTING DEVICES IN TECHNOLOGICAL PROCESSES, (4), 100–104. https://doi.org/10.31891/2219-9365-2022-72-4-13