УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВИЯВЛЕННЯ РОЗПОДІЛЕНИХ АНОМАЛІЙ ЗА АЛГОРИТМОМ ПОШУКУ ГОЛОВНИХ КОМПОНЕНТ

Автор(и)

  • Б. Савенко Хмельницький національний університет
  • А. Каштальян Хмельницький національний університет

DOI:

https://doi.org/10.31891/2219-9365-2021-68-2-6

Ключові слова:

розподілені системи, аномалії, ефективність, метод головних компонент

Анотація

В роботі удосконалено метод виявлення аномалії згідно методу головних компонент в комп’ютерних системах в мережі, який надав змогу застосовувати його не до однієї комп’ютерної станції, а до групи станцій, в яких встановлена самоорганізована розподілена система виявлення аномалій в комп’ютерних системах в мережі, що на відміну від відомих рішень, при застосуванні надав змогу скоротити обсяг даних і відповідно прискорити їх обмін між компонентами системи.

Практичне значення одержаних результатів полягає у розробленій архітектурі і компонентах розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах, в якій синтезовано вимоги самоорганізованості, централізованості, розподіленості, багаторівневості та на її основі створено самоорганізовану розподілену систему.

Проведені експериментальні дослідження з розробленою реалізацією самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах підтвердили ефективність запропонованих рішень і розробленої розподіленої системи щодо її функціонування в комп’ютерній мережі.

##submission.downloads##

Опубліковано

15.12.2021

Як цитувати

Савенко, Б., & Каштальян, А. (2021). УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВИЯВЛЕННЯ РОЗПОДІЛЕНИХ АНОМАЛІЙ ЗА АЛГОРИТМОМ ПОШУКУ ГОЛОВНИХ КОМПОНЕНТ. MEASURING AND COMPUTING DEVICES IN TECHNOLOGICAL PROCESSES, (2), 46–56. https://doi.org/10.31891/2219-9365-2021-68-2-6