ПІДСИСТЕМА НЕЧІТКОГО ВИСНОВКУ ДЛЯ КЛАСИФІКАЦІЇ ЗАГРОЗ КОМП'ЮТЕРНІЙ ІНФОРМАЦІЇ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2219-9365-2022-69-1-8

Ключові слова:

комп’ютерні загрози, математична модель, інформаційна безпека, комп’ютерні системи

Анотація

Однією з ключових проблем комп’ютерної безпеки сьогодні є необхідність ефективної протидії комп’ютерним загрозам. Загрози можуть бути як ненавмисними, так і навмисними. Найбільшу небезпеку становлять навмисні погрози. Крім того, комп’ютерні дані обробляються за допомогою різних компонентів архітектури комп’ютера: апаратних, програмних, комплексних. Тому актуальним завданням захисту комп’ютерних даних є захист усіх компонентів архітектури комп’ютера від загроз, як навмисних, так і ненавмисних.

У даній статті проаналізовано загрози комп’ютерним даним в комп’ютерних системах та класифіковано ці загрози за їх атрибутами. Зв'язки між класами загроз, атрибутами та відповідними методами та інструментами безпеки визначили математичну модель проблеми класифікації комп'ютерних загроз.

На основі аналізу моделі зроблено висновок, що проблема класифікації комп’ютерних загроз належить до складних формалізованих задач і потребує для свого вирішення методів інтелектуального аналізу, одним з яких є реалізована в даній статті підсистема логічного висновку.

##submission.downloads##

Опубліковано

28.04.2022

Як цитувати

Тітова V., Кльоц Y., Петляк N., & Капустян M. (2022). ПІДСИСТЕМА НЕЧІТКОГО ВИСНОВКУ ДЛЯ КЛАСИФІКАЦІЇ ЗАГРОЗ КОМП’ЮТЕРНІЙ ІНФОРМАЦІЇ. MEASURING AND COMPUTING DEVICES IN TECHNOLOGICAL PROCESSES, (1), 57–61. https://doi.org/10.31891/2219-9365-2022-69-1-8