МЕТОДИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРИКЛАДНИХ ЗАДАЧ ТЕПЛОМАСООБМІНУ ДЛЯ СКЛАДНИХ СИСТЕМ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2219-9365-2023-74-24

Ключові слова:

прикладні інженерні задачі, методи розрахунку, тепломасообмін, крайова задача

Анотація

Точність розрахунку і оптимізації функції мети та її параметрів при розв’язанні прикладних інженерних задач залежить від точності постановки основної оптимізаціної задачі, розрахункових і прикладних оптимізаційних задач, а також точності обчислювальних методів для їх реалізації. Збільшенння врахованих особливостей прикладних задач оптимізації ускладнить постановку і методи реалізації крайових задач. Так, для реалізації модернізованих крайових задач доведеться застосувати декілька обчислювальних методів, які створять обчислювальну структуру. Головна умова для побудови фізично-обгрунтованої крайової задачі – це знайти та дослідити умови існування єдиного розв’язку. Для збільшення ефективності використання методів розрахунку і оптимізації технічних параметрів потрібно збільшити кількість врахованих особливостей розрахункових і прикладних оптимізаційних математичних моделей для процесів тепломасообміну в технічних системах. Поряд з побудовою крайових задач для цього важливим є визначення і обгрунтування умов існування єдиного розв’язку.

В статті дослідженні деякі аспекти розв’язання прикладних задач тепломасоообміну в технічних системах. Розглянуті нелокальні крайові задачі для неоднорідних і однорідних псевдодиференціальних рівнянь в частинних похідних з інтегральними крайовими умовами, запропоновані методи розв’язання нелокальної неоднорідної крайової задачі, а також визначені і доведені умови коректності цієї задачі в класі нескінченно-диференційованих узагальнених функцій степеневого зростання. Доведені умови існування коректної задачі для псевдодиференціальних рівнянь з інтегральною крайовою умовою. Дослідження цієї статті доцільно застосувати для контролінгу можливих ризиків при розв’язанні прикладних задач в технічних системах, біотехнології та ветеринарії.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.06.2023

Як цитувати

ЛЕВКІН D. . (2023). МЕТОДИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРИКЛАДНИХ ЗАДАЧ ТЕПЛОМАСООБМІНУ ДЛЯ СКЛАДНИХ СИСТЕМ . MEASURING AND COMPUTING DEVICES IN TECHNOLOGICAL PROCESSES, (2), 179–182. https://doi.org/10.31891/2219-9365-2023-74-24