СИСТЕМА ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ВЗАЄМОДІЇ ПОТОКУ СИПУЧОГО МАТЕРІАЛУ І ТВЕРДИХ ТІЛ - ХОДЯЧИЙ, Vladyslav; НІКІТІН, Oleksandr (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
У статті розглядається метод вимірювання витрати сипкого матеріалу при висипанні його з бункера, в якому в якості робочого тіла виступають тверді тіла обтікання. Датчик призначений для виявлення удару крупинок сипкого матеріалу на нього, за допомогою якого можливо визначати такі параметри сипкого матеріалу, як швидкість потоку, щільність, вологість, витрату. Цей датчик можливо буде встановити в існуючі системи моніторингу потоку зерна для надання додаткових даних і підвищенні точності вимірювання. Загалом цей сенсор з твердими тілами обтікання є надійне та точне рішення для галузей промисловостей які працюють з сипким матеріалом. Цей метод використання твердих тіл для вимірювання витрати сипкого матеріалу може стати альтернативою традиційним методам і може бути більш ефективнішим і точним у певних ситуаціях.