МЕТОД ТА АВТОМАТИЗОВАНИЙ ЗАСІБ ВИМІРЮВАННЯ ГУСТИНИ РОЗЧИНУ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ПРОЦЕСУ КРИСТАЛІЗАЦІЇ У ВАКУУМ-АПАРАТАХ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ЦУКРУ - Гончарук, Петро; Мартинюк, Валерій; Гончарук, Богдан (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
В роботі на основі проведеного аналізу методів вимірювання густини розчину для контролю процесу кристалізації у вакуум-апаратах при виробництві цукру визначено, що існуючі методи характеризуються недостатньою точністю та автоматизацією технологічного процесу. Запропоновано новий метод та автоматизований засіб вимірювання густини розчину для контролю процесу кристалізації у вакуум-апаратах при виробництві цукру, який характеризується високою точністю та можливістю автоматизації технологічного процесу. Пропонується не прямий метод вимірювання густини розчину, який полягає в вимірюванні висоти стовпа рідини двома різними способами: вимірювання висоти стовпа рідини манометричним методом та вимірювання висоти стовпа рідини ємнісним датчиком.