ОСОБЛИВОСТІ ТЕСТУВАННЯ МОБІЛЬНИХ ІГРОВИХ ДОДАТКІВ ПОРІВНЯНО З КЛАСИЧНИМ ПРОГРАМНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ - САВЧЕНКО , Ярослав; ЛЕВЧЕНКО , Сергій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У статті розглядаються ключові особливості тестування мобільних ігрових додатків у порівнянні з класичним програмним забезпеченням (enterprise-, desktop- та web-системами). Проаналізовано відмінності у вимогах до якості, продуктивності, користувацького досвіду, стабільності та безперервної взаємодії з користувачем. Особливу увагу приділено специфіці ігрової логіки, графічного рендерингу, фізичних рушіїв, монетизаційних механізмів та поведінкових сценаріїв гравців. Розглянуто роль ручного та автоматизованого тестування, складнощі відтворення ігрових сценаріїв, а також використання аналітики й AI-підходів для оптимізації процесу тестування. Сформульовано практичні рекомендації для команд QA у сфері мобільного геймдеву.