ОФЛАЙН СИСТЕМА ОБРОБКИ ТА ВІЗУАЛІЗАЦІЇ РАДІОСИГНАЛУ - ГЕРМАН, Юрій; ВЕРИГА, Андрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
Робота розглядає автономний SDR-сканер для відтворюваних радіотехнічних експериментів у середовищах з обмеженими мережевими та обчислювальними ресурсами. Поставлена задача - забезпечити жорстку причинність та відтворюваність «від приймача до перегляду» без залежності від зовнішніх брокерів і TS-баз: кадр формується в C-вузлі (HackRF + FFTW, N=4096), серіалізується у NDJSON (у форматі «1 подія = 1 рядок») і передається в тонкий бекенд (FastAPI + SQLite/WAL) для одночасного запису та live-стріму до веб-клієнта (SSE/WS). Керування параметрами (Freq/SR/LNA/VGA/Atten) здійснюється через Unix Domain Socket із транзакційною парою txid↔ack, при чому команда застосовується між кадрами. Така організація зберігає часову геометрію (збереження кадрів спирається на часові мітки) й частотні інваріанти (bin_hz), спрощує трасування та дозволяє точне відтворення «як записано». Показано офлайн-систему на Raspberry Pi (ARM64), а також підхід до агрегування інтервалів спостережень (на основі часових проміжків) і керування життєвим циклом збережених проміжків. Запропонована архітектура мінімізує рухомі частини, але залишається здатною до масштабування, що робить її придатною для польових вимірювань, автономного моніторингу, прототипування методів радіоконтролю та розвитку власних рішень.