ІНТЕРФЕРОМЕТРИ У РАДІОСИСТЕМАХ ОХОРОНИ ПЕРИМЕТРУ НА БАЗІ ПРОГРАМНО-КОНФІГУРОВАНОГО РАДІО - ПОЛІКАРОВСЬКИХ , Олексій; ГУЛА , Ігор; ГАВРОНСЬКИЙ , Віталій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У статті досліджено застосування програмно-конфігурованого радіо (SDR) у радіосистемах охорони периметру. Розглянуто інтерферометричний метод пеленгування як один із найточніших способів визначення напрямку на джерело радіовипромінювання. Проведено моделювання залежності кута приходу сигналу від різниці фаз для параметрів λ0=0,3 м і d=0,15 м, що відповідають частоті 1 ГГц. Отримані результати підтверджують ефективність SDR-реалізації пеленгатора для виявлення безпілотних літальних апаратів у системах охорони периметру.