ІНФОРМАЦІЙНО-ОЗНАКОВА МОДЕЛЬ ДЖЕРЕЛА ШКІДЛИВОЇ ІНФОРМАЦІЇ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ - Джулій, Володимир; Муляр, Ігор; Зацепіна, Орислава; Пічура, Вадим (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
Розглянута актуальна задача побудови інформаційно-ознакової моделі джерела шкідливої інформації в соціальних мережах. Інформаційно-ознакова модель шкідливої інформації в соціальних мережах, дозволяє сформувати дані для виявлення та протидії поширенню шкідливої інформації в мережі. Комплекс моделей складається з моделі шкідливої інформації, інформаційно-ознакової моделі шкідливої інформації, моделі джерела інформації, моделі соціальної мережі. Кожна з моделей містить унікальні атрибути та відношення між інформаційними об’єктами, також комплекс моделей дозволяє сформувати відповідні вимоги до алгоритмів оцінки та аналізу джерел повідомлень та забезпечує вибір контрзаходів.