ПОДІЛЬНИК ЧАСТОТИ ІЗ ЗМІННИМ КОЕФІЦІЄНТОМ ПОДІЛУ, ДЛЯ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ НА БАЗІ ПЛІС 7-СЕРІЇ ФІРМИ XILINX - МАЙКІВ, Ігор; КВАСОВСЬКИЙ, Олександр (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
В роботі представлено метод реалізації подільників частоти зі змінним коефіцієнтом поділу для систем на базі програмованих логічних інтегральних схем (ПЛІС) 7-ї серії фірми XILINX. В запропонованому методі подільники реалізують на базі апаратних таблиць перетворення (Look-Up Table), які функціонують в режимі регістра зсуву, без застосування традиційних двійкових лічильників реалізованих на D-тригерах.