МОДЕЛЮВАННЯ РОБОТИ ТА ВІЗУАЛІЗАЦІЯ СТАНУ СТРІЧКОВОГО КОНВЕЄРА В ПРОГРАМНОМУ СЕРЕДОВИЩІ TIA PORTAL V.15.1 (ПОВІДОМЛЕННЯ 1) - Слободян, Андрій; Макаришкін, Денис; Майдан, Павло; Соколан, Юлія (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
Загально відомо, що транспортування вантажів на великі відстані є досить важливою ланкою в більшості технологічних процесів на виробництвах. Тому використання конвеєрного транспорту є досить розповсюдженим на сучасному етапі розвитку промисловості, найбільш поширеними є саме стрічкові конвеєри через високу продуктивність та гнучку будову. Для підвищення ефективності праці на підприємствах ставиться задача автоматизації конвеєрного транспорту, розробка системи автоматичного керування (САК) із можливістю контролю в режимі реального часу дозволить реалізувати дистанційне керування стрічковим конвеєром безпосередньо із автоматизованого робочого місця (АРМ) оператора. В роботі наведено результати моделювання роботи стрічкового конвеєра, виконані в програмному середовищі TIA PORTAL V.15.1. А саме перший етап, створення технологічних об’єктів, що використовуються в якості цифрових двійників для запуску асинхронного двигуна, який розташований на технологічній лінії. Створення технологічних об’єктів дозволить перевірити правильність роботи маніпулятора в тестовому режимі, визначити та запрограмувати необхідні швидкості та прискорення, місця встановлення та розширені налаштування лічильників, відслідкувати та виключити можливі помилки при запуску в роботу. Проаналізовано необхідні технологічні параметри, які необхідно задати в цифровому двійнику та відповідно на реальному стрічковому конвеєрі: налаштування головних динамічних параметрів, налаштування самонаведення осі, налаштування часу допуску, налаштування попереднього керування та посилення контролера положення. В подальшому буде розглянуто введення двигуна в експлуатацію в тестовому режимі та розробку необхідної програми для запуску двигуна в реальному технологічному процесі, з наступною візуалізацією технологічної лінії.