БАГАТОФАКТОРНИЙ ВИБІР АЛЬТЕРНАТИВ ДОДРУКАРСЬКОГО ОПРАЦЮВАННЯ ГАЗЕТНИХ ВИДАНЬ - КУДРЯШОВА, Альона; СЛІПЕЦЬКИЙ, Юрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
Розглянуто багатофакторний підхід до вибору альтернативних варіантів додрукарського опрацювання газетних видань. Проаналізовано основні фактори, що впливають на якість друкованої продукції, зокрема розмірні параметри, шрифтове та композиційно-графічне оформлення, верстання, макетування. Проведено оцінювання факторів за трьома запроєктованими альтернативами. Розроблено матрицю попарних порівнянь факторів. Використано програму «Імітаційне моделювання методом бінарних порівнянь» для обчислення нормалізованих значень головного власного вектора матриці. Побудовано матриці попарних порівнянь альтернатив за кожним фактором та обчислено корисність альтернатив. Сформовано вираз для визначення підсумкових оцінок корисності альтернатив. Обрано оптимальну альтернативу за максимальним значенням оцінки корисності.