АДАПТИВНА СИСТЕМА ДЛЯ ФРЕЗЕРНОЇ ОБРОБКИ - ЗАЄЦЬ, Сергій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У роботі розглядається система діагностики та оцінювання стану інструменту для обробки і технологічного процесу в реальному часі на фрезерних верстатах, застосування ефективних методів обробки діагностичної інформації для розпізнання технологічного стану оброблювального матеріалу і інструменту, в процесі виготовлення деталі. В роботі представлено дослідження розробки адаптивної системи для фрезерного верстату на основі вивченої взаємодії акустичного сигналу та процесу фрезерної обробки. Результати проведених досліджень дають можливість побудувати систему контролю процесу фрезерної обробки, тим самим скоротити час обробки та підвищити точність і продуктивність обробки.