ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ChatGPT ДЛЯ ЗАВДАНЬ ОБРОБКИ БІОМЕДИЧНИХ ДАНИХ - ІВАНЕЦЬ, Ольга; ХРАЩЕВСЬКИЙ, Рімвідас; СВЄЖЕНЕЦЬ, Вадим (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
Для розробки методів своєчасної діагностики та прогнозування виникнення стресу в рамках проактивного підходу поряд з існуючими методами необхідно використовувати альтернативні методи, які доповнюють традиційний аналіз оцінювання адаптаційних можливостей оператора технологіями, що дозволяють кількісно визначити рівень стресу. У роботі розроблена автоматизована система для розрахунку рівня стресу операторів, для аналізу їх адаптаційних можливостей при виконанні професійних обов’язків. Особливістю даної автоматизованої системи є використання можливостей ChatGPT для аналізу існуючих підходів в оцінювання психологічної складової рівня стресу. Використання запропонованої автоматизованої системи дозволяє розрахувати поточний рівень стресу та врахувати виснаження регуляторних механізмів організму операторів, що надає змогу ефективно планувати технологічні процеси в яких він бере участь задля недопущення виснаження та зриву адаптаційних можливостей.