ПОРІВНЯННЯ РЕЖИМІВ ДОСТУПУ БАГАТОКАНАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ В МЕРЕЖІ IEEE 802.11BE - ТАБОР, Денис (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У статті продемонстровано технічні можливості нового стандарту Wi-Fi 7 (802.11be), зокрема впровадження багатоканальної технології MLO для підвищення пропускної здатності та зниження затримок. Розглянуто режими роботи багатоканальних пристроїв такі як MLSR та MLMR та їхні покращені версії EMLSR, EMLMR та особливості передачі даних. Досліджено ефективність роботи мереж у сценаріях із різними конфігураціями, що включають використання багатоканальної передачі пристроїв що конкурують за ресурси. Результати моделювання демонструють переваги багатоканального доступу для мереж із високими вимогами до продуктивності та мінімальних затримок.