МЕТОДИ АУТЕНТИФІКАЦІЇ У ВБУДОВАНИХ СИСТЕМАХ З ОБМЕЖЕНИМИ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ - РОЗЛОМІЙ, Інна; ФАУРЕ, Еміль; НАУМЕНКО, Сергій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У статті розглядаються методи аутентифікації, що застосовуються у вбудованих системах з обмеженими обчислювальними ресурсами. З огляду на зростаючу потребу в безпеці інформаційних технологій, автори аналізують різні підходи до аутентифікації, їх переваги та недоліки. Зокрема, акцентується увага на методах, таких як паролі, одноразові коди, токени та багатофакторна аутентифікація. Досліджуються параметри оцінки ефективності, такі як швидкість, безпека та споживання ресурсів, що є критично важливими для вбудованих систем. Результати тестування демонструють вплив обраних методів на загальну продуктивність системи, що дозволяє зробити обґрунтовані висновки про їх доцільність у конкретних умовах експлуатації.