ОСОБЛИВОСТІ ПРАВИЛ ФОРМУВАННЯ ВАРІАНТІВ ЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ДЛЯ МУЛЬТИКОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ В КОРПОРАТИВНИХ МЕРЕЖАХ - КАШТАЛЬЯН, Антоніна (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
Для забезпечення виявлення зловмисного програмного забезпечення та комп’ютерних атак архітектура мультикомп’ютерних систем антивірусних комбінованих приманок і пасток повинна мати механізми для перебудови її окремих частин, центру системи і в цілому всієї архітектури самостійно без залучення адміністратора. В роботі проаналізовано методи і системи, які дають змогу здійснити перебудову архітектури систем. Особлива увага приділена перебудові центру системи. Цей напрям досліджень визначено як перспективний. В роботі деталізовано потенційно можливі варіанти централізації в архітектурі мультикомп’ютерних систем, яку задано моделлю множин її елементів та графа зв’язків між компонентами системи. Особливістю такого подання є врахування поділу компонентів на компоненти з центром системи та компоненти без центру системи. Також, задано можливі топології для центру системи і визначено кількість варіантів централізації для кожної топології. Напрямами подальших досліджень буде розроблення на основі топологій центру мультикомп’ютерних систем.правил та методу визначення наступного варіанту централізації в системах, які б забезпечували функціонування систем при перебудові їх архітектури без залучення адміністратора.