ПРАВИЛА ТА МЕТОД ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ЩОДО МОЖЛИВОСТІ УКЛАДАННЯ ДОГОВОРУ ПРО НАДАННЯ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГ - Гнатчук, Є. (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2021)
Враховуючи відсутність усталеної форми договору про надання стоматологічних послуг в Україні та неможливість звератись за платними послугами юриста багатьма стоматологічними клініками та кабінетами, значно підвищити ефективність та юридичну коректність таких договорів може система підтримки прийняття рішень (СППР) щодо можливості укладання договору про надання стоматологічних послуг. В статті розроблено правила та метод підтримки прийняття рішень щодо можливості укладання договору про надання стоматологічних послуг, які в майбутньому стануть теоретичним підгрунтям для розроблення зазначеної СППР. Розроблені правила та метод забезпечують: підтримку процесу визначення можливості укладання (підписання) цивільно-правового договору про надання стоматологічних послуг; перевірку договору на коректність з юридичної точки зору без участі фахівців-юристів, що забезпечує можливість стоматологічним клінікам укладати юридично коректні договори і при цьому не наймати юристів для їх перевірки; висновок про можливість/неможливість укладання (підписання) договору; запит на доопрацювання договору із зазначенням істотних умов, які повинні бути додані в договір – за умови неможливості підписання договору; підвищення ефективності надання стоматологічних послуг за рахунок зменшення документального навантаження на клініку та підвищення відповідальності внаслідок укладання договору.