ІНТЕГРАЦІЯ LILYGO LORA32 У БАГАТОКАНАЛЬНУ РАДІОТЕХНІЧНУ СИСТЕМУ НА FPGA ДЛЯ ЧАСТОТНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ФІЗИЧНИХ ВЕЛИЧИН - ОСАДЧУК, Олександр; ОСАДЧУК, Ярослав; СКОЩУК, Валентин (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У роботі представлено розширення функціональних можливостей багатоканальної системи паралельного вимірювання частоти на основі FPGA фірми Altera Cyclone IV. Основним завданням є інтеграція модуля Lilygo LORA32, що забезпечує можливість попередньої обробки та передачі даних через бездротові канали зв'язку, такі як Lora, WiFi та Bluetooth. Удосконалено багатоканальний універсальний вимірювальний прилад, який має 12 вимірювальних каналів для сенсорів з частотним виходом, базується на мікропроцесорному ядрі NIOS II та може взаємодіяти з цифровими сенсорами фізичних величин. Описано налаштування середовища розробки, створення драйвера UART для зчитування виміряних даних, парсинг отриманих даних, обробку та перевірку помилок, а також запаковування даних у компактний формат для подальшої передачі. Проведено експериментальні дослідження та аналіз результатів, що демонструють ефективність і надійність запропонованої системи.