КОМПЛЕКСНИЙ ПІДХІД ДО ВИЯВЛЕННЯ ТА АНАЛІЗУ ПОЛІМОРФНОГО ЗЛОВМИСНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - ЧАЙКОВСЬКИЙ, Максим (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У статті досліджено особливості сучасного поліморфного зловмисного програмного забезпечення та його вплив на функціонування комп'ютерних систем. Розглянуто існуючі підходи та методи його виявлення та аналізу, такі як: алгоритм пошуку рядка, інтелектуальний аналіз даних, аналіз в пісочниці, машинне навчання, метод розробки структурних функцій. Визначено їх переваги та недоліки. Аргументовано необхідність застосування нового підходу, а саме виявлення зловмисного програмного забезпечення за допомогою імовірнісних логічних мереж. Визначено його переваги та перспективи розвитку. Запропоновано комплексний підхід до виявлення та аналізу поліморфного зловмисного програмного забезпечення, який полягає в системному поетапному поєднанні розглянутих методів з метою мінімізації їх недоліків. Даний підхід дозволить максимізувати ймовірність успішного виявлення поліморфного зловмисного програмного забезпечення.