МЕТОД ОПТИМІЗАЦІЇ ПЛАНУВАННЯ ПРОЕКТІВ ТА ФОРМУВАННЯ КОМАНД З ВИКОРИСТАННЯМ ГЕНЕТИЧНОГО АЛГОРИТМУ - ЛИСЕНКО, Сергій; МАНДРИК, Андрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У цій роботі розглянуто методологічні та практичні аспекти оптимізації планування проектів та формування команд з використанням генетичних алгоритмів. Особливий акцент зроблено на важливість правильного технічного оснащення команди, раціональності планування та бюджетування проекту. Основна мета полягає в підвищенні ефективності управління проектами, зниженні ризиків невдалих програмних проектів та підвищенні ефективності використаних ресурсів. Існуючі статистичні дані показують, що лише мала частина проектів виконується успішно, тому виникає необхідність застосування новітніх методів для підвищення їх ефективності.