ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ІНФРАСТРУКТУРОЮ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - ЩЕГЛОВА, Марія; ЛІП’ЯНІНА-ГОНЧАРЕНКО, Христина (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
Це дослідження присвячено розробці та аналізу ефективності інтелектуальної системи управління територіальними громадами (ОТГ) в Україні, з акцентом на значне підвищення адміністративної ефективності та залучення громад до управління в умовах та для потреб поствоєнної відбудови. В результаті впровадження системи було досягнуто 70% зниження часу на обробку звернень громадян та 80% ефективності у плануванні інфраструктурних проектів завдяки застосуванню алгоритмів машинного навчання. Також спостерігалося 50% зростання участі громадян у вирішенні місцевих питань через інтерактивні платформи. Ці результати підкреслюють потенціал інтелектуальної системи як інструменту для оптимізації ресурсів, підвищення прозорості та відповідальності місцевої влади, а також сприяння активній участі громад у процесах прийняття рішень. Дослідження вказує на шляхи подальшого розвитку та інтеграції новітніх технологій у систему управління для забезпечення її адаптивності та гнучкості у відповідь на мінливі соціально-економічні умови, що є ключовим для сталого розвитку та відновлення України.