ІМОВІРНІСНА ГРАФІЧНА МОДЕЛЬ ДЛЯ ОЦІНКИ РИЗИКІВ ПОШКОДЖЕННЯ ОБ'ЄКТІВ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ВІД РУЙНІВНИХ ПРОЦЕСІВ - САКОВИЧ, Богдан; ЖАРІКОВА, Марина (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У цій роботі запропоновано сучасний підхід до моделювання руйнівних процесів на основі байєсівських мереж для оцінки об’єктів критичної інфраструктури з множинними ризиками, з акцентом на руйнівні процеси, такі як бомбардування та кіберзагрози.Модель класифікує ризики на два рівні: низький і високий, і використовує ці класифікації для прогнозування потенційної шкоди інфраструктурі.