МІНІМІЗАЦІЯ КІЛЬКОСТІ ПАРАМЕТРІВ СТАНУ ГРУНТУ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД СТАДІЇ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ АГРОВИРОБНИЦТВА - КАЛЮЖНA, Віолета (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У сучасних умовах зростає значення сільського господарства як ключової галузі, що забезпечує продовольство та збереження навколишнього середовища. Проте, агровиробництво може мати значний вплив на стан грунту, що вимагає розробки ефективних методів мінімізації його негативних наслідків. У даній роботі вивчається проблема мінімізації параметрів стану грунту на різних стадіях агровиробництва та розробляються методи та стратегії для оптимізації використання ресурсів та зменшення негативного впливу на грунтове середовище. У вступі роботи визначено актуальність проблеми та визначено мету дослідження. Подальші розділи присвячені аналізу впливу сільськогосподарських практик на фізико-хімічні властивості грунту, огляду параметрів стану грунту та їх значення на різних етапах технологічного процесу, а також розгляду методів мінімізації цих параметрів. Для досягнення цієї мети використовуються інноваційні технології та адаптація агротехнік, що спрямовані на оптимізацію використання ресурсів та зменшення негативного впливу на грунт. Аналіз ефективності різних методів та технологій дозволяє визначити найбільш ефективні підходи до мінімізації параметрів стану грунту. На підставі проведених досліджень робляться висновки та надаються рекомендації для подальших досліджень та впровадження практичних рішень у сільське господарство.