СТРАТЕГІЇ РОЗГОРТАННЯ ТА МЕТОДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДІЙНОСТИ РОЮ БПЛА ДЛЯ УТВОРЕННЯ LIFI МЕРЕЖІ - ЛЕЙЧЕНКО, Кирило; ФЕСЕНКО, Герман; ХАРЧЕНКО, Вячеслав (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У статті представлені стратегії розгортання рою безпілотних літальних апаратів (БПЛА) із стаціонарного депо для утворення літаючої LiFi мережі в приміщенні з перешкодами з використанням заздалегідь прокладеного маршруту розповсюдження LiFi сигналу. Надано приклад реалізації стратегії, яка передбачає рух кожного БПЛА з депо одразу до точки призначення на прокладеному маршруті розповсюдження LiFi сигналу. Запропоновані методи та наведено приклади забезпечення безперебійного функціонування літаючої LiFi мережі із необхідним рівнем надійності протягом заданого часу у приміщенні з перешкодами шляхом використанням двох змін рою БПЛА. Надана графічна інтерпретація почергової роботи двох змін рою БПЛА для розгортання і забезпечення безперебійного функціонування літаючої LiFi мережі.