ВИБІР ТЕХНОЛОГІЇ ЗВ’ЯЗКУ ЕЛЕМЕНТІВ СЕНСОРНОЇ МЕРЕЖІ - СТЕПАНОВ, Михайло; ЛАВРІНЕНКО, Владислав (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
Дана стаття зосереджена на актуальності та перспективах мереж п'ятого покоління, яка стає особливо важливою в контексті зростаючої кількості мобільних пристроїв і пристроїв для міжмашинної взаємодії. Головною метою цієї статті є розгляд можливих сценаріїв використання технології 5G NR та варіантів розгортання архітектури, їх переваг та недоліків. Основний акцент також приділяється опису мережі бездротового доступу в мережах п'ятого покоління, зокрема радіо-інтерфейсу, його архітектурі та ключовим компонентам. Висновки цієї статті базуються на матеріалах, які підкреслюють гнучкість та функціональність мереж 5G в залежності від їх мети та місця розгортання. Стаття підкреслює, що мережі п'ятого покоління можуть бути використані для різних проектів та сценаріїв розгортання, з різною початковою конфігурацією, забезпечуючи надійний та швидкісний зв'язок для мережевих елементів, мобільних пристроїв та інших пристроїв. Технології 5G відкривають широкий спектр можливостей для операторів, промисловості та муніципальних служб, що відбувається завдяки різноманітності та характеристикам діапазонів в мережах 5G, таким як високочастотні діапазони, які забезпечують високу пропускну здатність, і технології, наприклад, масовий MU-MIMO, які покращують користувацький досвід. Такі передові технології дозволяють розвивати автоматизацію виробництва, розумні міста, галузь охорони здоров'я та інші галузі, створюючи нові джерела доходу, поліпшуючи користувацький досвід та спонукаючи до наукового та технологічного прогресу. У підсумку, мережі п'ятого покоління є ключовим компонентом сучасного світу, який допомагає вирішувати різні завдання та сприяє розвитку суспільства в цифрову епоху.