МЕТОД ПОБУДОВИ ТА ДИЗАЙН СИСТЕМИ ВІДСТЕЖЕННЯ ТЕЛЕМЕТРИЧНИХ ДАНИХ НА БАЗІ ІОТ ДЛЯ МОНІТОРИНГУ РОБОТИ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ - ВОВЧАК, Орест; ВЕРЕС, Зеновій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
Статтю присвячено розробці методу побудови системи, яка отримує телеметричні дані автомобілів, виконує їх опрацювання та зберігання з метою подальшого відстежування та моніторингу стану транспортних засобів підприємства. Надаючи дані в реальному часі про телеметрію транспортних засобів, такого роду система дозволяє менеджерам автопарків контролювати використання транспортних засобів, робити прогностичне виявлення потенційних проблем та виконувати оптимізацію операцій технічного обслуговування. У роботі описано дизайн та реалізацію такої системи з використанням комбінації провайдера хмарних технологій Google Cloud Platform (GCP) та пристроїв для збору та передачі даних в режимі реального часу. Наведено аргументи доцільності побудови системи порівняно з використанням існуючих комерційних рішень.