ПРОЕКТУВАННЯ ТА ВИГОТОВЛЕННЯ МІКРОДЗЕРКАЛ ДЛЯ ВОЛОКОННО-ОПТИЧНОГО ДАВАЧА ПРИСКОРЕННЯ З ІМПУЛЬСНОЮ МОДУЛЯЦІЄЮ ОПТИЧНОГО ПОТОКУ - СТЕПАНОВ, Михайло; ДЯЧЕНКО, Радомир (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
У даній статті розглядаються три типи мікродзеркал для оптичних системи волоконно-оптичного давача прискорення з імпульсною модуляцією інтенсивності оптичного потоку. Мікродзеркало, створене лазерним гравіюванням; випукле мікродзеркало, отримане шляхом полірування металевого стержня; та циліндричне увігнуте мікродзеркало, створене за допомогою відбитка оптичного волокна. Дослідження фокусується на аналізі якості відбиття світла кожним типом дзеркала та їх практичної придатності в оптичних системах. Висновки базуються на експериментальних даних та аналізі характеристик отриманих сигналів.