АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА САМООРГАНІЗАЦІЇ ДЛЯ КЕРУВАННЯ БЕЗПІЛОТНИМИ ЛІТАЛЬНИМИ АПАРАТАМИ З МЕТОЮ ВИЯВЛЕННЯ ОБ'ЄКТІВ - МЕЛЬНИЧЕНКО, Олександр (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
Динамічне отримання зображення у тривимірному просторі в динамічному режимі з подальшою обробкою для розпізнавання структурних об’єктів точної природи є актуальним завданням. Потрібно забезпечити високу точність результату розпізнавання та правильне, повне визначення зображення. Далі необхідно розрахувати кількість таких об’єктів. Крім того, важливо забезпечити функції виявлення всередині такої самоорганізованої системи у разі класифікації вхідних даних. У даній роботі ми пропонуємо нову самоорганізовану автоматизовану систему, в якій один або кілька БПЛА контролюються та відстежуються для отримання зображень виявлених об’єктів, розглядаючи один об’єкт за раз. Результат цього дослідження слугує основою для створення нових засобів, які можуть запускати та контролювати безпілотні літальні апарати над підмножинами вивченого просторового району відповідно до заданих початкових даних. Така розроблена архітектура дозволяє досягти відповідного рівня організації при визначенні наступних кроків у функціонуючих підсистемах та компонентах. Проведені експерименти підтверджують можливість практичного впровадження запропонованих архітектурних рішень.