ОСОБЛИВОСТІ ВІБРОАКТИВНОСТІ МАШИН БАРАБАННОГО ТИПУ З ВЕРТИКАЛЬНОЮ ВІССЮ ОБЕРТАННЯ - Горошко , Андрій; Драч , Ілона (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
В роботі створена математична модель машини барабанного типу з вертикальним ротором у вигляді рівнянь коливань багатозв’язної системи бак-платформа на пружних підвісах та досліджено її віброактивність при робочих швидкостях на прикладі вертикальної прально-віджимної машини. Проаналізовано вплив конструктивних параметрів системи на величину вібрацій системи та вироблені рекомендації щодо компоновки та удосконалення конструкції машини. Одержані теоретичні результати були перевірені на спеціально створеній і удосконаленій експериментальній установці. Результати показали зниження рівня вібрацій машини на резонансі і задовільний збіг експериментальних і результатів чисельного моделювання.