МЕТОД АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ ПОЛОЖЕННЯМ СОНЧНОЇ ПАНЕЛІ - Моркун, Наталя; Хома, Денис (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
В роботі наведено процес розробки методу автоматичного керування положенням сонячної панелі, встановлено основні вимоги до системи побудованої на основі даного методу та проведено експеримент з перевірки роботи методу. Запропонований метод автоматичного керування побудований на основі пошуку сонця на зображенні неба, отриманого за допомогою спеціальної камери і обробленого методами машинного зору бібліотеки OpenCV.