МЕТОД КЕРУВАННЯ ОПТИМІЗАТОРОМ СОНЯЧНОЇ ПАНЕЛІ - Мартинюк, Валерій; Гребінчук, Аліна (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
В роботі на основі проведеного аналізу особливості будови оптимізатора сонячної панелі, встановлено вимоги до основних методів відслідковування точки максимальної потужності. Запропоновано метод керування оптимізатором сонячної панелі, який базується на розрахунку струму в точці максимальної потужності Imp та напруги в точці максимальної потужності Ump при виміряних значеннях інтенсивності сонячного випромінювання та температури сонячної панелі. Розроблена імітаційна модель оптимізатора сонячної панелі в середовищі Simulink, до складу якої ходять дві імітаційних моделі сонячних панелей CL-P72295 китайської компанії ABISOLAR, одна з оптимізатором сонячної панелі, а інша без нього.