ПРИНЦИПИ ДІЇ ТАСУЧАСНІ ЗАСОБИ ОПТИЧНОЇ ДАЛЕКОМЕТРІЇ - Лазаренко, Карина; Чиж, Ігор (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
В роботі наведені результати огляду і порівняльного аналізу принципів дії та технічних засобів реалізації класичних і сучасних оптичних далекомірів. Головна увага приділена параметрам далекомірів: діапазону вимірювань та точності вимірювань дальності. Запропоновано принцип дії автоматизованого далекоміру нитяного типу зі змінним в широких межах паралактичним кутом з метою суттєвого розширення діапазону вимірювань.