ВИЗНАЧЕННЯ ПОХИБОК СУМІСНИХ ВИМІРЮВАНЬ ПИТОМОЇ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПРОВІДНОСТІ Хt, ВІДНОСНОЇ ДІЕЛЕКТРИЧНОЇ ПРОНИКНОСТІ εr ТА ТЕМПЕРАТУРИ t ЗРАЗКІВ ПИВНИХ СТОКІВ - Пироженко, Євгенія; Себко , Вадим; Здоренко , Валерій; Защепкіна , Наталія (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2022)
Отримали подальший розвиток методи, прийоми та алгоритми, які пов’язано з оцінюванням похибок сумісних вимірювань функції багатьох змінних, а саме функції перетворення, яка виражена залежністю нормованих характеристик перетворювачів (нормованих узагальнених характеристик, ЕРС, фазових кутів зсуву, частот електромагнітного поля та інших характеристик трансформаторних електромагнітних перетворювачів) від багатьох інформативних параметрів електролітичних рідин (до яких відносять зразки пивних стоків). Досліджено похибки вимірювань компонентів сигналів теплового трансформаторного електромагнітного перетворювача (ТЕТП), а також параметрів стічних вод: питомого електричного опору ɣλ, відносної діелектричної проникності ɣεr та температури ɣt зразків стоків кислого та лужного походження, а також усереднених пивних стоків. Визначення похибок сумісних вимірювань фізико-хімічних параметрів зразків пивних стоків, надає змогу встановлювати раціональні режими роботи теплових багатопараметрових електромагнітних перетворювачів, підвищити вірогідність контролю фізико-хімічних характеристик зразків стічних вод та суттєво підвищити якість управління процесами очищення пивних стоків за рахунок вибору раціональних методів очищення на основі даних отриманих інформативними вимірювальними методами.