РОЗРОБКА СИСТЕМИ ТЕСТУВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ КОРПОРАТИВНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ МОДЕЛІ ЗБАЛАНСОВАНИХ ПОКАЗНИКІВ - КОВАЛЕНКО, Олена; СТОРОЖУК, Юрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
В статті розглядається актуальна проблема розробки системи тестування продуктивності корпоративних інформаційних систем на основі моделі збалансованих показників. Така система активно використовується для вимірювання ефективності роботи підприємства, корпорації і може бути адаптована для оцінювання продуктивності програмного продукту. В статті виконано короткий огляд огляд сучасних підходів до тестування продуктивності РІС, обґрунтування застосування МЗП, розробку концептуальної моделі системи тестування, опис практичної реалізації та формулювання висновків і перспектив подальших досліджень. Запропонована система проєкцій продуктивності, ключові показники, приклади використання програмних продуктів. За результатами досліджень сформовані рекомендації для тестування продуктивності розподілених інформаційних систем за допомогою запропонованих проєкцій.