СТРАТЕГІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ КРОСПЛАТФОРМЕНИХ МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ НА ОСНОВІ FLUTTER ТА REACT NATIVE - САВЧЕНКО, Ярослав; ЛЕВЧЕНКО, Сергій; ЯРОВИЙ, Роман (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У статті розглядаються ключові виклики та проблеми, з якими стикаються команди розробки під час тестування мобільних додатків. Особливу увагу приділено фрагментації пристроїв, операційних систем, складності автоматизації тестування, проблемам з UX/UI, обмеженням продуктивності, безпеки та підтримки на різних версіях ОС. Представлено комплексне дослідження, що охоплює аналіз використання різних фреймворків тестування, вплив мережевих і апаратних факторів на стабільність, стрес-тестування, аналіз логів, розбір архітектурних рішень, а також використання AI для пріоритезації тестів. Стаття містить порівняльні таблиці, графіки, приклади коду і результати інтеграції тестів у CI/CD пайплайни. Надані висновки та рекомендації можуть бути корисними як для розробників, так і для тестувальників мобільного ПЗ.