ОГЛЯД МЕТОДІВ, МОДУЛІВ ТЕСТУВАННЯ ПІДСИСТЕМ ТА ПРОГРАМИ ЗАГАЛОМ - КИРИЧУК, Юрій; СТАХОВА , Анжеліка; НАЗАРЕНКО , Наталія; ЗАЄЦЬ , Сергій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2025)
У цьому дослідженні вивчалися методи забезпечення якості програмного забезпечення, а також проблеми, з якими стикаються під час реалізації якості програмного забезпечення у прагненні покращити якість програмного забезпечення. Відомо, що розробка якісного програмного продукту - важлива потреба для індустрії програмного забезпечення. Визначено, що зосередження уваги на якості продукту дозволяє кінцевим користувачам програмного забезпечення більш легко та ефективно адаптувати продукт. Якість відіграє життєво важливу роль користувачів програмного забезпечення. Це підтвердження всіх вимог щодо задоволеності клієнтів. Отже, важливо визначити правильний процес розробки програмного забезпечення, що веде до якісного програмного продукту. В роботі, розглядаються основні поняття в області тестування програмного забезпечення, критерії вибору тестів, оцінка відтестованості проекту. Значна увага приділяється методам тестування програмного забезпечення, всі існуючі методи тестування діють у рамках формального процесу перевірки програмного забезпечення, що досліджується або розробляється. Такий процес формальної перевірки може довести, що дефекти відсутні з точки зору використовуваного методу. Тобто, немає ніякої можливості точно встановити або гарантувати відсутність дефектів у програмному продукті з урахуванням людського фактора, присутнього на всіх етапах життєвого циклу програмного забезпечення. Розглядаються питання автоматизації процесу тестування та питання зв’язку між процесом тестування і якістю програмного забезпечення. Таким чином, тестування є одним із способів розробки якісного програмного продукту і входить до набору ефективних засобів сучасної системи забезпечення якості програмного продукту.