ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ МОДЕЛЕЙ АТАК НА ІНФОРМАЦІЙНУ БЕЗПЕКУ - ТІТОВА, Віра; КЛЬОЦ, Юрій; ЛАКОЦЕНІН, Захар; ШЛАПАК, Олександра; ТРОЦ, Віталій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
В даній статті проведено аналіз існуючих на сьогоднішній день способів моделювання загроз інформаційної безпеки, зокрема атак. На основі проведеного аналізу можна зробити висновки, що усі існуючі моделі атак мають низку загальних недоліків, а тому існує необхідність удосконалення та розробки нових методик визначення актуальних загроз безпеці інформації, що виключають існуючі недоліки. Підвищити якість моделювання актуальних моделей загроз інформаційної безпеки можливо за рахунок визначення необхідних та достатніх показників та автоматизації процесу для виключення гіпотетичних помилок експертів.