ВИКОРИСТАННЯ ГЕНЕРАТИВНОГО ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ АНАЛІЗУ ДАНИХ - ВАЙС, Тімея; ОНИЩАК, Назарій; ПОЛОВКО, Іван; ШАРКАДІ, Маріанна (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У 2022 році розпочався новий етап розвитку штучного інтелекту. Багато компаній почали публікувати свої напрацювання та методології у цій сфері. Бурхливий розвиток дав можливість автоматизувати багато процесів рутинних справ у різних сферах життя та діяльності. Не стала винятком і сфера науки про дані та їхній аналіз. Актуальність задачі полягає у тому, щоб показати, що штучний інтелект є корисним у використанні для завдань аналізу даних. Завдяки цьому інструменту можна поглянути на задачу з іншої точки зору. В ході роботи завдяки генеративному штучному інтелекту було обрано набір даних, який зміг підібрати датасет так, щоб можна було розкрити метод кластеризації, прогнозування, а також ансамблевий метод машинного навчання. Дане дослідження показує, що використання штучного інтелекту є корисним, допомагає та дає поради щодо створення та ходу розробки коду.