МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ РОЗРОБКИ МОБІЛЬНОГО ЗАСТОСУНКУ ЗА МЕТОДОЛОГІЄЮ IDEF0 - КУДРЯШОВА, Альона; БІЛЕЦЬКИЙ, Юрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
Побудовано дерево проблем та дерево цілей для кращого розуміння аспектів створення мобільного застосунку. Виокремлено основні можливі проблеми: хаотичне розташування функціональних блоків, недостатня популярність аплікації, непрацюючий мобільний додаток. Сформовано цілі: аналіз інформаційного ринку, розроблення UX/UI дизайну, проведення рекламної кампанії, розроблення мобільного застосунку, реліз. Розглянуто моделювання процесу розробки мобільного застосунку за методологією IDEF0, яка є потужним інструментом для забезпечення чіткого і структурованого підходу до проєктування. Методологія IDEF0 дозволяє візуалізувати ключові етапи процесу, визначити функції кожного елемента системи та встановити взаємозв'язки між ними. Побудовано контекстну діаграму та здійснено її декомпозицію. Представлено діаграми функціональних блоків «Розробити UX/UI дизайн мобільного додатку», «Виконати верстку», «Провести тестування створеного мобільного додатку», «Реліз мобільного додатку». Продемонстровано прототипи типових сторінок на прикладі мобільного застосунку контролю харчування та фізичних навантажень.