МОЖЛИВОСТІ ПОБУДОВИ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ МОНТАЖУ ВЕЛИКОГАБАРИТНИХ СТЕКОЛ - КУРИЛЯК, Назар; ЯЦУК, Василь (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
Важливим напрямком впровадження всебічної економії енергоресурсів є використання перспективних новітніх тенденцій в архітектурі та дизайні, особливо під час встановлення великогабаритних стекол. Відмічено також можливість зменшення в результаті таких покращень ціни на готову продукцію завдяки орієнтації на поточні та майбутні потреби споживачів через оперативний моніторинг та регулювання параметрів якості продукції в масштабі реального часу. В епоху цифрових технологій суттєво змінюються класичний підхід до визначення якості, а також і до її забезпечення. На основі прогнозу розвитку систем управління якістю Quality 4.0 запропоновано структуру цифрової системи забезпечення необхідного споживачу рівня якості під час встановлення великогабаритних стекол. Розроблено також пропозиції щодо визначення мінімальної частоти опитувань для кожного з вимірюваних (оцінюваних) параметрів якості. Запропоновано також математичну модель для встановлення кількості числових співвідношень щодо окремих показників якості продукції.