ОГЛЯД МЕТОДІВ ТА ЗАСОБІВ МОНІТОРИНГУ КІБЕРФІЗИЧНОЇ СИСТЕМИ ВОДОПОСТАЧАННЯ МІСТА - НОРИК, Віталій; МАРТИНЮК, Валерій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
Дана стаття представляє огляд методів та засобів моніторингу кіберфізичної системи водопостачання міста з метою контролю та оптимізації роботи водопровідних мереж міста, які забезпечують оптимальні та надійні режими роботи обладнання, підбір його технічних параметрів, облік об’ємів споживання та оцінки втрат води, проведення гідравлічних розрахунків - на основі інформації отриманої з сенсорних пристроїв системи.