МЕТОД АВТОМАТИЗОВАНОГО СТВОРЕННЯ ТЕСТОВИХ СЦЕНАРІЇВ ЗА ДОПОМОГОЮ CHATGPT - БЕДРАТЮК, Ганна (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
Автоматизація тестування є критичним аспектом розробки програмного забезпечення, що забезпечує високу якість продукту та скорочення часу на розробку. Використання штучного інтелекту, зокрема моделей на основі обробки природної мови, таких як ChatGPT, відкриває нові можливості для автоматизації процесу створення тестових сценаріїв, що дозволяє підвищити ефективність і точність тестування. Метою статті є розробка і оцінка методу автоматизованого створення тестових сценаріїв за допомогою ChatGPT та демонстрація того , як інтеграція ChatGPT може покращити процес генерації тестів, зменшуючи час і зусилля, необхідні для їх розробки. Методологія дослідження включає розробку алгоритмів для автоматизації генерації тестових сценаріїв за допомогою ChatGPT, а також адаптацію моделей для специфічних вимог тестування. Показано, що використання ChatGPT для автоматизованого створення тестових сценаріїв значно покращує якість тестування, забезпечуючи більш високе покриття тестами та виявлення помилок. Також має місце скорочення часу, необхідного для створення тестів, що сприяє загальному прискоренню циклу розробки програмного забезпечення.