РОЗРОБКА МЕТОДИКИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ВИМІРЮВАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ - РОМАНЧУКЕВИЧ, Олег; ІВАНИШИН, Алла (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У статті розглянуто питання управління ризиками, наведено етапи оцінювання ризиків та запропоновано методику управління ризиками вимірювального обладнання, що може використовуватися в будь-якій галузі промисловості для забезпечення стабільної точності вимірювання та запобігання виникнення невідповідностей, вчасного і ефективного реагування на небажані ситуації. Визначено та наведено характерні ризики для вимірювального обладнання. Наведено заходи щодо запобігання ризикам вимірювального обладнання на прикладі застосування методу Poka-Yoke.