ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНИХ НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ ДЛЯ ОПРАЦЮВАННЯ ДАНИХ ВИМІРЮВАННЯ ТИСКУ - МАРКОВИЧ, Віктор; ТИХАН, Мирослав (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2024)
У сучасному світі, де промисловість та технології стрімко розвиваються, постійне зростання складності технологічних процесів породжує важливу проблему опрацювання та компенсації даних вимірювання. Ця проблема стає особливо актуальною у високотехнологічних галузях, де навіть малі похибки вимірювань можуть мати серйозні наслідки, особливо при вимірюванні тиску. Одним із потенційних рішень цієї проблеми є використання штучних нейронних мереж. Ця робота спрямована на розробку нового підходу до опрацювання та компенсації даних вимірювання, який має потенціал покращити точність та ефективність вимірювальних процесів у високотехнологічних галузях. Застосування штучних нейронних мереж може допомогти зменшити похибки та забезпечити більш надійні та точні вимірювання, що в свою чергу позитивно позначиться на точності вимірювання.