ПРОЕКТУВАННЯ МІКРОСМУЖКОВИХ СЕЛЕКТИВНИХ ПРИСТРОЇВ НА ОСНОВІ НЕРЕГУЛЯРНИХ СТРУКТУР ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ВИТОКУ ІНФОРМАЦІЇ В ЛІНІЯХ ВЕЛИКОЇ ПОТУЖНОСТІ - БАЛАНЮК, Юрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
У статті розроблено мікросмужковий фільтр із високими внесеними втратами, який можна застосовувати до ліній передачі високої потужності. Відповідно до структури традиційних смугово-загороджувальних фільтрів реалізація фільтра, який може передавати великий струм і мати високі внесені втрати здійснюється за рахунок збільшення порядку фільтра. Запропоновано структуру п’ятиступінчатого фільтра, що може реалізувати внесені втрати понад 40 дБ. Показано вимоги до ширини зовнішньої мікросмужкової лінії, з заданими характеристиками у діапазоні частот 2,40–2,49 ГГц. Розроблений МСФ може бути використаний для запобігання витоку електромагнітної інформації високочастотної провідності на лініях передачі високої потужності. Мікросмужковий фільтр має хороші характеристики в діапазоні мікрохвильових частот, і завдяки своїй унікальній структурі зручний для з’єднання з лінією електропередачі та має унікальні переваги у запобіганні витоку електромагнітної інформації провідності лінії електропередачі.