АВТОМАТИЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ ПАКУВАННЯ РІЗАЛЬНОГО ІНСТРУМЕНТУ - ЧОРНОВАЛЮК, Дмитро; СОКОЛАН, Юлія; СОКОЛАН, Катерина; МАЙДАН, Павло; СЕЛЬСЬКИЙ, Андрій (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
В роботі розглядається пневматичний підхід до автоматизації процесу пакування ножівкових полотен. Такий підхід полягає у розробці принципової схеми та конструкції лінії автоматизованого пакування від станції нанесення маркування до станції зварювання упаковок. У запроєктованій лінії проведено підбір циліндрів, датчиків, програмованого логічного контролера, а також прораховано вартість встановлення такої системи. Запровадження автоматизованого пакування ножівкових полотен дозволяє збільшити швидкість пакування, підвищити рівень безпеки працівників внаслідок мінімізації ризику отримання порізів від гострих країв ножівкових полотен. В роботі запропонована принципова схема розташування обладнання в приміщенні, де проводиться пакування різального інструменту, а також розроблено циклограму роботи циліндрів системи та їх пневматична схема. Також наводяться підпрограми ПЛК, який керує автоматизованою лінією пакування різального інструменту.