ВИЗНАЧЕННЯ ДОВЖИНИ ДІЛЯНКИ 3R РЕГЕНЕРАЦІЇ ВОСП З ПОЛЯРИЗАЦІЙНИМ МУЛЬТИПЛЕКСУВАННЯМ - ПЕДЯШ, Володимир; МАЗУР, Ганна; РОЗЕНВАССЕР, Денис (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2023)
В даній роботі наводяться результати дослідження якісних характеристик цифрового каналу ВОСП OTH зі швидкістю передачі 264 Гбіт/с та модуляцією КАМ-16. Також досліджено вплив потужності сигналу на величину вірогідності помилки у оптичному каналі. Для отримання достовірних результатів, в середовищі MatLab, на основі математичної моделі обробки сигналу ВОСП, була розроблена відповідна імітаційна модель. З метою зменшення довжини тестової послідовності символів та вимог до обчислювальних ресурсів алгоритму, по вихідній послідовності символів КАМ-16 визначалося значення відносної помилки модуляції EVM та відповідна їй вірогідність помилки біта BER. Встановлено, що при використанні в приймачі декодера з гнучким рішенням (SD-FEC), довжина ділянки 3R регенерації оптичного каналу становить близько 1600 км.