МОВНОНЕЗАЛЕЖНИЙ ДЕТЕКТОР ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ І УСУНЕННЯ ПОВТОРІВ ТА НАДЛИШКОВОСТЕЙ ПРОГРАМНОГО КОДУ - Праворська, Н.; Бедратюк, Л.; Форкун, Ю.; Яшина, О. (ВИМІРЮВАЛЬНА ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ, 2021)
Під час розробки програмного забезпечення існує ймовірність того, що в програмному коді можуть траплятися помилки, які допускають навіть фахівці-розробники, припускаючись дублюванню частин коду. Для усунення майбутніх збоїв в режимі функціонування програмного продукту, існує ряд автоматизованих інструментів, спроможних проводити оцінювання ремонтопридатності на основі ряду заздалегідь визначених критеріїв, таких як обсяг і складність коду, зв’язок модулів, тощо. Автоматичне виявленні блоків з повторами та надлишковостями в програмному коді сучасних проектів стає основою для майбутнього ручного або автоматичного рефакторінгу, який призводить до більш чистого та зручного у супроводі коду. Одним з таких інструментів виступає запропонований мовнонезалежний детектор, який використовує інкрементний підхід та його покращення з використанням локально-чутливого хешування.